blank

 

Meltan är den Pokemon som mystiskt dök upp efter en Community Day, överallt, under en halvtimme. Sedan försvann den igen innan den började att dyka upp i rapporter mellan professorerna i spelet. Så här fångar du Meltan i spelet.

Det finns två sätt att fånga en Meltan och verkligen få den att stanna kvar i Pokédex – antingen genom att klara av alla Special Research-uppgifterna i spelet eller med en Mystery Box men då krävs en Nintendo Switch.

01-01-2020: Texten uppdaterad med instruktioner för hur du ansluter Pokémon GO till Nintendo Switch

Special Research

Special Research är nio uppgifter som du ska klara av innan du får chansen att fånga en Meltan.

Macken X: Så fångar du Meltan

Koppla ihop

För att kunna ladda upp din Mystery Box så kan du ansluta din telefon till Nintendo Switch.

På Nintendo Switch:
 1. Starta Pokémon: Let’s Go, Pikachu! or Pokémon: Let’s Go, Eevee!
 2. Tryuck på X-knappen för att komma till inställningarna och sedan Y-knappen
 3. Välj Open Pokémon GO Settings.
 4. Välj Yes så börjar din Nintnedo Switch söka efter en enhet att ansluta tll
I Pokémon GO
 1. Klocka på Poké Ball ikonen och välj Settings
 2. Scrolla ned till Nintendo Switch
 3. Välj Connect to Nintendo Switch.
 4. Nu kommer Pokémon GO söka efter en enhet att ansluta till
På Nintendo Switch
 1. När enheterna hittat varandra bekräfta att du koppla ihop dem. Sedan förflyttar du dig till Fuchsia City, går till Pokémon parken, går in i foajén och cöäljer att du vill överföra en Pokémon.
 2. I Pokémon GO så väljer du en Pokémon och skickar över den – välj en Pokémon ur generation 1 eller någon av de Legendary som finns i spelet.
 3.  Klart!

Meltan

Mystery Box fungerar som Incense – boxen lockar fram Meltans under 30 minuter. Tänk nu på att inte göra något annat om du vill kunna fånga alla 10-20 Meltans som normalt dyker upp under halvtimmen. Är du ute och går så hoppa inte in i raider eller liknande, då kan du missa en Meltan.

Meltan är även rätt liten så det gäller att vara med och ha skarp blick.  När du väl får möjlighet att fånga Meltan så är det en Pokémon som står rätt nära och den är inte särskilt svår att fånga. Funderar nu någon över varför jag byter till blå/röda bollar hela tiden så är det inte för att öka möjligheterna att fånga Meltan utan det är för att jag spelar med ett Gotcha-armband som ju som bekant bara använder röda bollar. Jag sparar mina röda bollar helt enkelt och använder blå eller gula bollar vare sug det behövs eller inte.

Ut och jag nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här