Det röda strecket, rakt över en fångad Pokémon, är tillbaka som ett straff för spelare som fuskar.

Det röda strecket innebär att en Pokémon inte kan sättas in i gym, inte utvecklas eller användas på vanligt sätt. Strecket är ett straff för et som kallas “botting” vilket är när en spelare använder automatiska funktioner, exempelvis för att gå långa sträckor och automatiskt fångar Pokémons samtidigt. Alla Pokémons som fångas under en sådan sträcka får då ett rött streck.

Fast Catch

Detsamma gäller spelare som använder mjukvara för att alltid registrera ett Excellent-kast eller ett så kallat Fast Catch. Det senare är också ett sätt att fuska där ett kast snabbt avslutas utan animeringar eller annat som fördröjer. Det finns även mjukvara som snabbt kastar en Pokémon om den inte är en Shiny Pokémon. Även det kan straffas med ett rött streck över en fångad Pokémon.

Varningar

Niantic har även fortsatt med att varna spelare och även stänga ned konton i de fall Niantic anser att de har bevis för att spelare fuskat och använt manipulerade versioner av den officiella appen.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här