Macken samlar inte in någon detaljerad information om dig som användare och du kan inte heller registrera dig här på webbplatsen. Däremot så finns det en del plugins installerade som är kopplade till andra tjänster.

Här kan du läsa mer om vilka kopplingar som finns och vilken information vi samlar in och hur den hanteras.

Cookie

Låt oss starta med den här webbplatsen:

Macken skickar över och lagrar en så kallade cookie-fil på din dator. Den innehåller information om din enhet och syftet är att se till att sidan presenteras för dig på bästa sätt. Informationen används inte till något annat och den överförs inte heller till tredje part. Det Macken registrerar, för vår statistik är:

  • Var du finns
  • Vilken webbläsare du använder
  • Vilket operativsystem som du använder
  • Vilka sökord som förde dig hit
  • Vad du har läst
  • Vi mäter också hur länge du har varit här

Informationen är helt anonym. Macken vet inte vem du är, bara att du är en besökare och det här är anonym information som de flesta samlar in för sin egen statistik. Macken använder informationen för se vad besökarna läser, hur länge och som underlag för att vi ska kunna förbättra webbplatsen. Vi vet vilket IP-nummer du använder, var du finns geografiskt och vi kan läsa in en del teknisk information om dig. Det är information som praktiskt taget alla webbservrar ute på nätet kan läsa in och lagra.

Plugins

Här på webbplatsen finns ett antal plugins installerade som är kopplade till andra funktioner och tjänster ute på nätet.

. Sociala medier
Länkning till sociala medier är kopplade till Facebook, LinkedIn, Instagram och Twitter. Macken har dels en plugin för att dela texter i sociala medier, dels en koppling till vårt kontot på Instagram. Dessa plugins lagrar information på din enhet med en cookie fil. Du kan själv dela inlägg via sociala medier. Kopplingarna till sociala medier innebär att dessa sociala medier kan lagra information om dig.

. Statistik
Macken använder en lokal plugin för att samla in statistik. För strikt internt bruk samlar vi in information om webbläsare, enhet, upplösning och varifrån våra besökare kommer ifrån. Det är standardinformation, anonym, som praktiskt taget varenda webbserver ute på nätet samlar in och skriver till loggfiler. Macken använder även Google Analytics för detta ändamål. Det betyder att Google registrerar dina besök på Macken. Du som individ kan inte identifieras i den här statistiken och Macken samlar inte heller in information om vad en enskild invid har läst eller klickat på. Vi sammanställer däremot information om mest lästa texter, hur många som besökt Macken, var besökarna kommer ifrån, enhet, webbläsare och hur de kommit till Macken. Det är anonym information och statistik.

. Annonser
Macken ingår inte i något annonsnätverk men vi publicerar annonser från Google AdSense. Macken innehåller också kod som gör att bloggen/hemsidan och webbplatsen är kopplad till Google Analytics. Sedan årskiftet 2019 så kan annonsörer köpa placerade artiklar på Macken. De är alltid tydligt markerade som reklamsamarbeten och annonser där det också anges vem som är avsändare av informationen. I de här texterna finns inga länkar som kartlägger vem du är men besöker du länkade webbplatser så kan de webbplatserna placera en cookie-fil i din dator.

Detta betyder att Google samlar in data om ditt besök på Macken.

Har du några frågor om hur Macken hanterar information, vad som samlas in och vad informationen används till så är du välkommen att ställa dina frågor i en kommentar här nedan.

Har du gjort val för kakor (cookies) och vill ändra dem klicka på knappen nedan:

[cookies_revoke]

Amazon.se

Magasin Macken är ansluten till Amazon.se vilket betyder att vi länkar till Amazon.se för en del produkter. Det betyder också att om du köper en produkt, via en sådan länk så får vi en mindre ersättning för det.

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish