Mortal Kombat 11 är inget spel för de yngre. Det är ett bitvis brutalt, grafisk verklighetstroget spel där du ska slå ut, döda, dina motståndare. Det är inte barntillåtet helt enkelt. Med det sagt så är också Mortal Kombat 11 ett av de bästa spelen på marknaden med sin storlek i spelet, en hel värld att utforska, mängder av utmaningar och nivåer.

Mortal Kombat är ett fighting-spel, komplext och utvecklat sedan 1992. Den tionde versionen, Mortal Kombat X, lanserades 2015, och Mortal Kombat 11 släpptes för Nintendo Switch i maj i år. I de olika versionerna så har olika huvudpersoner presenterats i spelet och i Mortal Kombat 11 så kan du välja mellan 25 olika figurerar att spela med – alla med olika styrkor och svagheter.

Historien

Mot bakgrund av alla versioner så är även den underliggande historien utvecklats till ett komplext nätverk med intriger, olika inblandade och ett stort galleri med onda och goda. I den här den elfte upplagan så har Raiden, tänkt att ta över Earthrealm, en av åtta världar i det påhittade universum som utgör basen i spelet.

Jag ska utan omsvep erkänna att jag är nybörjare. Jag har bara sporadiskt spelat tidigare versioner och jag är inte direkt hemtam vare sig med den underliggande historien eller spelet som helhet. Därför började jag också att spela igenom Mortal Kombat 11 utmärkta testdel. Något jag varmt rekommenderar dig som också är nybörjare att göra. Mortal Kombat 11 är stort, komplext, väl utvecklat med mängder av inslag att hålla reda på. Du har en lång rad vapen och stridstekniker att välja mellan så träna innan du ger dig in i spelet.

Storslaget

Mortal Kombat 11 har samma storslagenhet som Zelda – A Breath of the Wild, samma imponerande grafik, till och med ännu bättre och ha då i minnet att jag spelar med Nintendo Switch, en i sammanhanget mindre kraftfull spelkonsol. Ändå är ljud och grafik av toppklass med hänsyn taget till de begränsningar som hårdvaran sätter.

Mortal Kombat är ett svårt spel med en relativt hög inlärningströskel.  Det kräver timmar av träning och spelande men det är värt det. Spelet erbjuder utmaningar av ett slag och på en nivå som få spel erbjuder. Det är också få spel som utvecklats så här länge, med så många olika versioner och som erbjuder en version där även små detaljer har betydelse och där även små saker har förfinats.

Rea

Läser du nu den här recensionen i december 2019 så kasta dig in i Nintendos eShop – spelet säljs till nedsatt pris -runt 200 kronor i rabatt.

Trailers

Trailern för Nintendo Switch-versionen.

Den officiella trailern för spelet – alla plattformar

Betyg

Spel: Mortal Kombat 11
Utvecklare: NetherRealm Studios
Pris: 450 kronor
Betyg:

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här