Ljudbok: Knutby – Kristi brud och pastorerna

av | jan 14, 2020 | Boktipset, Nöje

Just nu pågår rättegången mot flera av ledarna för församlingen i Knutby. Detta är förundersökningen, hela det material som ligger till grund för åtalet för misshandel.

Förundersökningen, dokument, vittnesmål och förhör har lästs in av Per Runhammar, Jessica Liedberg, Sara Ransmark:

13 år efter Knutby-dramat kliver Peter Gembäck in på polisstationen i Uppsala. Han anmäler sig själv och två andra pastorer för misshandel, trakasserier och sexuella övergrepp. Det blir början på en polisutredning som river upp gamla sår. En av de anklagade är kvinnan som medierna kallar Kristi brud.
I förundersökningen inför rättegången i januari 2020 bemöter Åsa Waldau de allvarliga anklagelserna för att rentvå sitt namn.
Här får vi höra hennes egen berättelse, gestaltad av Jessica Liedberg, genom de långa förhören. Hon försöker förklara sin egen resa inom Knutbyförsamlingen, från att hon anlände dit i början av 1990-talet, genom händelserna 2004 då hennes egen syster mördades och fram till idag då hon står inför en rättegång som återigen placerar henne och församlingen i det absoluta strålkastarskenet.

Storytel: Förundersökningen

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: