blank

iPhone 11 Pro skickar positionsdata trots att funktionen är avslagen, skriver Krebbs on Security. I ett svar så säger Apple att det är helt normalt, telefonen är designad så, men den informationen tyckls stå i strid med Apples egen information.

I sin egen information skriver Apple att användaren kan slå av all positionering:

The policy explains users can disable all location services entirely with one swipe (by navigating to Settings > Privacy > Location Services, then switching “Location Services” to “off”). When one does this, the location services indicator — a small diagonal upward arrow to the left of the battery icon — no longer appears unless Location Services is re-enabled.

The policy continues: “You can also disable location-based system services by tapping on System Services and turning off each location-based system service.” But apparently there are some system services on this model (and possibly other iPhone 11 models) whoch request location data and cannot be disabled by users without completely turning off location services, as the arrow icon still appears periodically even after individually disabling all system services that use location.

Krebbs on Security konstaterar dock att telefonen tycks positionerna sig trots det:

Testat

Jag har själv testat med en iPhone 11 Pro Max och en iPhone 5S och kan bekräfta att med den äldre modellen så visas inte ikonen som indikerar att positionering görs. Däremot med iPhone 11 Pro Max så visas ikonen även om alla appar och all positionering slagits av.

Krebbs on Security


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här