Smink som innehåller produkter från byggindustrin, superlim och farliga kemikalier. Plastprodukter som påstås återvinnas men som eldas upp. I den här serien granskas smuggling av piratkopierade produkter, bedrägerier och produkter som kan vara farliga att använda.

Det Stora Konsumentbedrägeriet, Broken, är en serie program där olika branscher och produkter granskas. Det är fristående program som du kan titta på i den ordning du vill.

Ur ett svenskt perspektiv så granskas möbelindustrin och IKEA där möbler idag inte längre tillverkas för att hålla länge. Tvärtom så är det möbler som ska kunna bytas ut och vara billiga. Möbler som orsakar allvarliga olyckor, som leder till att skogar skövlas och som inte håller.

E-cigaretter

I serien granskas även elektroniska cigaretter som marknadsförs med unga människor i reklamen och som riktar sig mot unga. Det stora konsumentbedrägeriet är en granskning av en av konsumtionens baksidor.

Det stora konsumentbedrägeriet – Netflix


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här