blank

Qualcomm har gått ut med information om framtida projekt och i den listan så finns AR-glasögon med i samarbete med Niantic – utvecklarna av bland andra spel – Pokémon GO.

Glasögonen kommer att drivas med och under Qualcomms nya plattform, Snapdragon XR2. För dig som inte är särskilt intresserad av hårdvara och en massa teknik så handlar det om en ny processor i kombination med en serie nya funktioner.

 

Av lättförklarliga skäl så har Qualcomm fokuserat på mer generella användningsområden av AR och glasögon (se videon ovan).

Qualcomm

Niantic

Niantic däremot har tagit sina tre stora spel – Ingress, Pokémon GO och Wizards Unite och hur vi spelare skulle kunna använda glasögon medan vi spelar.

blank

Niantic

Today at Qualcomm Technologies’ annual Snapdragon Technology Summit 2019, it was an honor to join Hugo Swart, VP & Head of XR, on stage to introduce our intentions to execute a multi-year joint collaboration on an integrated design spanning AR glasses reference hardware, software, and cloud-components.

To ensure interoperability with today’s latest AR innovations and accelerate the development of tomorrow’s devices, the platform plans to be optimized first for:

  • Qualcomm® Snapdragon™ XR2 Platform: The world’s first 5G-supported XR platform. It unites Qualcomm Technologies’ expertise in XR, 5G and AI to provide breakthrough technology to help usher in a new era of XR. This premium-quality platform unveils innovative features and boasts multiple firsts for XR that can be scaled across AR (augmented reality), VR (virtual reality) and MR (mixed reality).

  • Niantic Real World Platform: Niantic’s core technology stack that includes an AR-first SDK enabling high quality, immersive end user experiences and integrated cloud services capable of “world scale” to support millions of concurrent users in a shared AR experience.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här