Under ganska lång tid så använde jag en vinkande liten bubbla på förstasidan för att fästa uppmärksamheten på Mackens Fråga. Den fungerade rätt bra men den del blev lite irriterade på att den låg där hela tiden och vinkade så jag tog bort den och ersatte den med en rullande textruta.

Antalet svar på Mackens fråga föll, dramatiskt. Från 40-50 svar per fråga till ned under 10. Jag designade om, flyttade upp den scrollande listan, bytte färger utan resultat. Frågan föll i glömska och resultatet blev bara lite bättre med att upprepa frågan (texten) och publicera den på nytt.

Bubblan

Så, tillbaka med bubblan och svarsfrekvensen studsar upp igen.  Detta kallas konvertering och är extremt viktigt när det handlar om e-handel. Varje tappad köpare kostar pengar och tricket är att få alla köp att bli färdiga köp – lotsa kunden hela vägen fram till betalning och köp.

I det här fallet så är bubblan tillbaka av egentligen ett enda skäl – den fungerar.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här