I går söndag så startade internationella spel-veckor på mängd bibliotek, tyvärr inga svenska. Arrangemanget är ett sätt att försöka att knyta samman spel med böcker och läsande. Det är “Games In Libraries” som årligen arrangerar veckorna.

American Libraries Associates medverkar också tillsammans med flera andra biblioteks-organisationer på olika ställen i världen. Spelveckan är inte direkt kopplad till Wizards Unite men då det finns en serie böcker om och med Harry Potter så är de böckerna en del i spelveckan. Spelet kopplas samman med böckerna.

International Games Week is an initiative run by volunteers from around the world to reconnect communities through their libraries around the educational, recreational, and social value of all types of games.

International Games Week is November 3-9, 2019. Libraries can host a gaming event during or near this week to be eligible for registration for donations.

Games in Libraries

Karta

Här är en karta över de bibliotek som är med. Det finns bibliotek i våra grannländer, några få som deltar. De flesta biblioteken finns i USA, Storbritannien, Italien, Spanien och Polen.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här