The Swamp Thing var en storsatsning där första säsongen skulle innehålla 13 avsnitt. En räcka kända skådespelare anlitades, ett piloavsnitt producerades och visades. Betyget blev högt, mottagandet positivt men trots en stor budget så lades serien ned, direkt. Utan förklaring men nu har det till slut producerats 10 avsnitt men fler blir det inte i den här versionen.

Så varför satsar du miljoner dollar på en tv-serie, anlitar kända skådespelare, drar igång en marknadsföringskampanj, sönder det första avsnittet och lägger ned tv-serien trots positivt mottagande?

Strategi

Det kan ha med planering och en strategi runt Warner Medias egen nya streamingtjänst där HBO och Cinemax kommer att ingå. WarnerMedia ville inte lansera The Swamp Thing på HBO eller någon av de andra streamingtjänsterna utan hålla DC Comics inom den egna tjänsten – trots att HBO och Cinemax alltså redan ingår i de rättigheter som WarnerMedia äger.

Hur som helst – nu hittar du 10 avsnitt av The Swamp Thing på HBO Nordic.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här