Två programledare för den populäraste morgon-showen på TV. De är dessutom ett par och har varit det i 15 år. Nu får han (Steve Carell) sparken efter anklagelser om sexuella trakasserier och nu ska hon (Jennifer Anniston) hantera både det och tv-showen.

Det är inledningen på Apples The Morning Show – en tv-serie om ett tv-program. The Morning Show handlar också om #meetoo, egon i tv-branschen, cyniska tv-chefer (naturligtvis) och så om kollisioner mellan den stora stjärnan och uppstickaren.

Apples show

Var det nu någon som inte riktigt hängt med på vem som betalat kalaset så kan berättas att inom fem minuter av The Morning Show så har Apples produkter, iPhone, visats upp två gånger. Jo, det är Apples tv-tjänst, Apple TV+ och jo, det var så sant korrigera det till att inom fem minuter så har en iPhone visats upp tre gånger.

Nu ska inte AppleTV+ eller The Morning Show avfärdas som en kanal för att marknadsföra och visa upp Apple produkter. Apples prylar syns tillräckligt ofta i alla andra tv-program, filmer och tv-serier ändå så Apple behöver inte mer reklam. The Morning Show försöker greppa över en rad ämnen i tv-studio miljö och lyckas rätt bra. Recensionerna före premiären har varit ljumma men möjligen kan det bero på lite för högt uppskruvade förväntningar för The Morning Show är ingen dålig tv-serie, inte alls. Det är proffsigt, välspelat, fattas bara annat med så tunga namn i rollistan men den här recensionen bygger på de tre första avsnitten och som alla vet så brukar det ta lite tid innan en ny tv-serie liksom sätter sig och får fäste.

Det är få tv-serier som fastnar direkt och som riktigt griper tag i dig, direkt. The Morning Show är som sagt välproducerat, välspelat och bättre än flera av de första recensionerna.

Apple TV+ – The Morning Show


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här