See utspelar sig efter apokalypsen där ett virus gjort alla människor blinda, alla utom två nyfödda tvillingar. Människorna gör det vi människor alldeles för ofta alltid har gjort – strider om makt och mark.

See fick ett något avvaktande betyg när recensenter bjöds in för att se de tre första avsnitten. För egen del tycker jag det är en alldeles utmärkt undergångsserie med Jason Momoa i en av huvudrollerna. Det är välproducerat, mycket välgjort och flera av scenerna är närmast episka i sin storslagenhet. Det är enormt storslagna, mäktiga landskapsbilder och kameraåkningar.

Det är storslaget för att uttrycket det försiktigt.

Överlevnad

Det är en tv-serie om överlevnad om hur människor tvingats att lära sig att jaga, skaffa mat och klarar sig på ett helt nytt sätt. Det är också en tv-serie om svek, förräderi och makthunger. Mot bakgrund av vad Netflix, HBO och flera andra av streamingtjänsterna producerar så står sig See mer än väl i konkurrensen. Det är välspelat, spännande och underhållande.

See – Apple TV+


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här