For All Mankind är en historia om rymdfärderna men Sovjetunionen vann tävlingen ut i rymden och till månen. Historien är annorlunda och så är även hela berättelsen även om en del av personerna och en del av namnen är riktiga. Detta är inte historien om USAs rymdkapplöpning. Det är en helt annan historia.

Det är intelligent, välspelat, välproducerat och tv-serien ställer en del saker på huvudet likväl som att den ställer en del frågor – låt vara att de i dagens samhälle får anses vara politiskt korrekta. Då, när tv-serien utspelas däremot så var läget ett helt annat.

Notan

Nu skulle det kunna vara lätt att förledas till att tro att det är en tillrättalagd tv-serie bara därför att det är Apple som stått för notan men produktionen är Sonys och det är en intelligent tv-serie som flera av konkurrenterna sannolikt önskar att de hade skapat. Här hemma i Sverige har fokus hamnat på Joel Kinnaman men hans roll är inte större än någon annans även om han är en av astronauterna.

For All Mankind – Apple TV+


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här