Team Rockets ledare har nu anlänt och med dem nya funktioner, nya uppgifter som ska leda fram till en avgörande utmaning av huliganernas högsta ledare, Giovanni. Det är en jakt som jag inte kommer att delta i. Det kostar för mycket.

Ända sedan Team Rocket lanserades i spelet så har jag varit skeptisk till hela upplägget. Det kostar för mycket och insatsen är inte värd priset. Du ska först besegra en av Team Rockets medlemmar, sedan fånga en Shadow Pokémon och slutligen återställa denna Pokémon. Belöningen är alldeles för ofta en 30-40 procentig Pokémon. Ditt pris förutom tid är potions och revives.

Därför har jag gått förbi de svarta, mörka stoppen.

Inslag

Nu kommer ytterligare inslag runt Team Rocket. Vinner du en duell så kan du samla delar till en radar som i sin tur leder fram till en duell med någon av ledarna, Sierra, Arlo eller Cliff. Det gör att priset och insatsen ökar ännu mer. Duellerna är avsevärt mycket svårare att vinna och du kan göra av med 10-20 Pokémons för en enda vinst. Räkna på hur många potions och revives det kostar så stiger priset till en nivå som ingen annan enskild funktion i spelet kommer ens i närheten av.

Sedan undrar jag hur Niantic ska motivera det priset och den insatsen, och inte minst den svårighetsgraden, för alla yngre spelare?

Du måste vara mycket noggrann med vilka Pokémons du väljer när du antar en utmaning för Team Rocket. Låt för allt i världen inte spelet välja åt dig. Ska du sedan utmana någon av ledarna så mycket du vara närmast extremt noggrann i valet av Pokémons vilket gör att kunskapskravet stiger dramatiskt. Du måste helt enkelt ha stenkoll på vilka Pokémons du ska välja mot teamledarnas Pokémons och då menar jag ända ned till moves, attacker och försvar.

Försök förklara det för en 7-8 åring.

Belöningar

Hela delen med Team Rocket är så mycket svårare än resterande del i spelet och till det kommer alltså belöningarna. Jag har duellerat ett 40-tal gånger och fått en (1) anständig Charizard. Det är allt. Nu har jag förvisso höga krav på mina Pokémons. Allt under 93-95 procent skickas vidare men trots det så kan jag konstatera att efter att ha duellerat och kastat bollar så är den Shadow Pokémon du ska rädda och återställa alldeles för ofta alldeles för dålig.

Nu tillkommer nya delar i spelet som är avsevärt mycket svårare än resten spelandet. Större utmaning säger den tävlingsinriktade visst kan du se det så men jag väljer bort Giovanni.

Det är inte värt det!

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här