blank

blankFord mot Ferrari och klassiska Le Mans – tre tunga ingredienser i en stenhård kamp om segrar. Det är bilsport men bilsport under en era då en av fyra förare förolyckades. Racingsporten på den här nivån var extremt farlig, livsfarlig. Många förare vägrade att använda säkerhetsbälte därför att bilarna nästan alltid fattade eld om de krockade.

Det var kampen mellan Enzo Ferrari och Henry Ford II och mellan Ferrari P3/P4 och nya Ford GT40. Det var en strid mellan amerikanska Ford och den italienska eleganten Ferrari. Tiden är början av 1960-talet och då ägnades det väldigt lite tid, om ens någon, åt att fundera över säkerhet, vare sig för förare, bilar eller teamet. Alla gränser utmanades ooch mest av alla utmanade Ferrari dem. Därför dominerade Ferrari som nu utmanades av Ford.

Netflix – The 24 Hour War


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här