blank

Britt-Marie släpps motvilligt ut i verkligheten sedan maken lämnat henne för en annan kvinna. Hon behöver ett jobb, hamnar ute i obygden och blir föreståndare för en fritidsgård som ska läggas ned.

Britt-Marie har inte fördomar, är inte överdrivet noga med olika saker men hon anser att en besticklåda ska vara i ordning, fönster ska vara putsade och golv ska vara vaskade. Britt-Marie har regler, någon ordning måste det ju vara och trots att hon inte gillar fotboll så blir hon fotbollstränare i Borg, en sovande ort som drabbats av finanskrisen och där en ölstinkande pizzeria är samlingspunkten.

Förväntningar

Marie Rochardsson läser  Fredrik Backmans bok som sedan den gavs ut blivit film med Pernilla August i huvudrollen. Backmans bok togs emot med hög förväntningar efter “En man som heter Ove”.  Recensionerna blev blandade, möjligen därför att förväntningarna var lite för hårt uppskruvande. Det är en en alldeles utmärkt bok. Ett bitvis pricksäkert tidsdokument om ett Sverige som finns därute. Borg finns och Britt-Marie också – boken utmärkt inläst av Marie Rochardsson är surtanternas revansch och upprättelse.

Någon ordning måste det ju vara, det måste han förstå.

Britt-Marie var här – Fredrik Backman


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här