blank

Nyligen fick jag ett tips om MacThemes, ett program som du kan använda för att byta utseendet i din Mac. Det finns ikoner, ett program och och det finns några teman att välja mellan men MacThemes kräver att du slår av en mycket viktig säkerhetsfunktion i macOS – därför har jag inte tipsat om programmet och därför avråder jag dig från att använda programmet.

SIP står för System Integrity Protection och det är en bärande och mycket viktig säkerhetsfunktion i macOS (senare versioner). Det är SIP som kontrollerar att viktiga systemfiler inte ändrats – av en trojan, en mask eller av ett farligt program. Det är SIP som ser till att skydda dig, din Mac och din dator. Förutom att MacThemes slår av SIP så krävs även root-access för att teman och ikoner ska kunna installeras.

Licensierade

Program från licensierade utvecklare fungerar med SIP liksom program som du laddar ned från Mac App Store. I tidigare versioner av macOS så fungerar inte skyddet av systemfiler på samma sätt som i SIP. Det finns ett skydd men inte lika utbyggt, lika omfattande och lika strikt. Det är en säkerhetsfunktion som tillkom i El Capitan, och senare versioner av macOS.

SIP har utvecklats av Apple därför att det ger ett bra, effektivt skydd i macOS. det skyddar din information och din Mac – därför ska du inte slå av det.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här