En 34-årig mjukvar-utvecklare, då anställd av Yahoo, har erkänt att han sökt runt bland kunders konton och att han har begått intrång i tusentals konton i jakten på sexbilder.

Enligt domstolsdokument så handlar det om närmare 6 000 konton som mannen har tagit sin på.

An ex-Yahoo! employee has pleaded guilty to misusing his access at the company to hack into the accounts of nearly 6,000 Yahoo users in search of private and personal records, primarily sexually explicit images and videos.

Besides this, Ruiz also made copies of private images and videos that he found in the personal accounts of Yahoo users without their permission and stored them on a private computer at his home, according to federal prosecutors.

The HackerNews

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här