Under tio år så brann det på en lång rad platser i Skåne. Polisen anser att han ligger bakom 200 till 300 bränder men han är bara dömd för ett fåtal bränder.

Det började med sabotage mot dåvarande Televerkets kopplingsstationer i ett Sverige där det fortfarande kostade extra att ringa långt, rikssamtal. Gryningspyromanen drev ett dataföretag tillsammans med sin bror och sålde så kallade Goldboxar som du kunde ringa gratis med. Televerket/Telia stoppade verksamheten och efter tillslaget så började kopplingsstationer att saboteras och brinna.

Det är inledningen på historien om Gryningspyromanen, rubricerad som en av Sveriges farligaste människor.

SVTPlay – Gryningspyromanen


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här