HBO Nordic höjer sina priser från och med den 21 november, skriver bolaget i ett meddelande till sina kunder.

Betalar du idag 99 kronor så kommer det nya priset att bli 109 kronor. Syftet med prishöjningen är att streamingtjänsten ska göra fler egna serier, skriver HBO.

Anledningen till prisökningen är att vi framöver kommer att utöka vår produktion av kvalitetsserier så att vi kan erbjuda dig ännu fler internationella HBO-produktioner som Watchmen och Chernobyl, samt en rad lokalt producerade HBO-serier som Beforeigners och Gösta.

I sammanhanget ska också tilläggas att EU ställer nya krav på tv-bolagen. Ska de vända sig till en Europeiska publik så ska också en viss del av utbudet vara lokalt. HBO, Netflix med flera måste producera lokalt material, producerat inom EU-området.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här