Ursprungligen så skulle Doom Eternal ha lanserats den 22 november men nu skjuts lanseringen upp till mars nästa år – dessutom kommer versionen för Nintendo Switch ännu senare.

Doom Eternal är en ny version i serien med Doom-spel som kommer att lanseras för en rad spelplattformar.

“To make sure we’re delivering the best experience — for Doom: Eternal to live up to our standards of speed and polish — we’ve made the decision to extend our launch date by a few months to March 20, 2020. We know many fans will be disappointed by this delay, but we are confident that Doom: Eternal will deliver a gaming experience that is worth the wait.”

Det skriver ID Software i en pressrelease.

Inget datum

Det finns inget datum angivet för lanseringen för Nintendo Switch. ID Software har inte sagt annat än att PC, PlayStation 4, Xbox One och Stadia kommer först – den 20 mars nästa år. Förseningen betyder också att Doom 64 också skjuts upp.