Samsung har fått problem med fingeravtrycksläsaren i flera av sina toppmodeller, Google meddelar att ansiktsigenkännings-funktionen i nya Pixel inte fungerar som den ska och att en buggfix är månader bort.

Apple ligger inte bara före konkurrenterna när det handlar om hårdvara, processorer, utan även när det kommer till det som kallas biometrics – fingeravtryck och Face ID.

Först fick Samsung problem med fingeravtryck och skärmskydd. Med ett skärmskydd så kunde vem som helst låsa upp en Samsungtelefon med vilket fingeravtryck sm helst. Sedan fick Google problem med sin variant av ansiktsigenkänning. Funktionen fungerar inte som den ska, ät inte så säker som den borde vara och Google meddelar nu att en buggfix kan vara flera månader bort.

Problem

Tolka nu inte detta som att det ligger någon skadeglädje i konkurrenternas problem. Det gör det inte därför att ytterst är den enskilde konsumenter som drabbas. Det är användarnas enheter som inte kan hållas så säkra som vore önskvärt. I Samsungs fall kommer en buggfix som ska åtgärda felet men Samsung har en historik med säkerhetsfunktioner som är att betrakta mer som gimmicks än funktioner för att skydda användaren och användarens data.

Macken: Det här är skillnaden mellan Apple och Samsung

Kan du hålla upp en utskriven bild och på det sättet lura en ansiktsigenkänningsfunktion så är det inte en säkerhetsfunktion.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här