Vill du spela effekitvare, slippa hala upp din iPhone ur fickan hela tiden så finns det två lösningar – Gotcha eller Pokémon GO Plus. Det senare armbandet är originalet medan Gotcha är uppstickaren och kopian. Så vilket armband ska du då välja?

Pokémon GO Plus

Pokémon GO Plus är originalet, tillverkad av Nintendo. Armbandet vibrerar, blinkar i olika färger för att visa att det finns Pokémons i närheten, om du sett dem tidigare och om du lyckas att fånga den. Du kan ställa in mjukvaran för att bara snurra Pokéstops/gym, bara jaga Pokémons eller båda.

Funktionsmässigt är det små skillnader men hur du använder armbanden skiljer dem åt. Du måste trycka på knappen för att armbandet ska göra det du vill – ska du fånga en Pokémon så måste du trycka på armbandet och detsamma gäller Pokéstops.

Fördelar:

– Originalet med “rätt” färg och form

Gotcha

Gotcha är mer automatiserad (om du vill det). Du behöver inte trycka på någonting för att försöka att fånga en Pokémon. Gotcha upptäcker, kastar och försöker att fånga helt utan att du behöver göra något. Du kan även använda Gotcha manuellt, precis som Pokémon GO Plus. Det ställer du in med appen.

En annan viktig skillnad är att Gotcha har ett laddningsbara batteri och med tanke på att Pokémon GO Plus har ett platt batteri som du inte hittar i alla affärer så är det en stor fördel.

Priserna ligger i samma spann för båda – 350-450 kronor, cirka, per styck.

Fördelar:

– Automatiserad
– Laddningsbart batteri
– App för att uppdatera enheten och för inställningar

Utger sig

Tekniskt så utger sig Gotcha för att vara en Pokémon GO Plus. Du ansluter enheten på samma sätt och den kopplar ned efter en timme, precis som originalarmbandet. Gotcha luras för att uttrycka det enkelt.

Jag har båda enheterna och har använt båda ett tag och jag föredrar Gotcha, inte bara för att den är helt automatiskt utan därför att du laddar den och det finns en app för att styra och uppdatera Gotcha. Skulle jag välja en enhet och bara en enhet så skulle det bli Gotcha.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här