Pokémon GO är ett komplext spel med olika delar, olika funktioner och ska du spela effektivt är nyckelordet – planera. Tänk efter före och tänk efter i god tid innan event startar därför att det kan ta tid att förbereda sig.

Låt mig börja med ett konkret exempel:

Jag gick extra mycket igår och under hela eftermiddagen så snurrade jag inga stop. Jag hade sedan tidigare köpt ett par boxar i den interna butiken och jag har sparat Super-inkubatorer.

Varför?

För att nu har den andra bonusveckan rullat igång och du får regionala Pokémons – Tauros, Mr Mime, Farfetchéd och Kangashkan  i ägg från vänner.

Jag siktade på två saker före 22.00 då eventet startade:

  • Tomma äggplatser
  • 10 gåvor redo att skickas
  • Super-inkubatorer

Strax efter klockan 22.00 så körde jag igång. Gåvor skickades, äggen sattes in i inkubatorer och jag var redo för dag 2 och dygnsskiftet. Imorse tog jag en promenad, kläckte alla ägg, snurrade så många stopp och gym som jag kunde hitta. Med fulla äggplatser så “riskerade” jag inte att få några fler ägg utan nya gåvor. Äggen kläcktes (inga Shiny än så länge) och sedan är det bara att starta om. In med gåvor, fylla de tomma äggplatserna och sedan inkubatorer igen.

Krångligt?

Kanske men det är hyggligt effektivt.

Steeltype

Här får du lite fler tips på hur du spelar smartare och effektivare.

Steeltype

En av uppgifterna för att kunna fånga Jirachi är att fånga ett stort antal “Steeltype”-Pokémons. En snabb väg är Meltan via Nintendo Switch. Du lär kunna hinna fånga 15-20 stycken på en halvtimme och är då en bra bit närmare att lösa uppgiften.

Vänner

Har du får många vänner och funderar på att städa i listan?

Skicka ett par gåvor, inkassera 10 000 XP – sedan städar du ut dem.

Byten

Har du många vänner och många byten på gång – döp om om de Pokémons du tänkt byta med spelarens namn. Du hittar du den snabbt och bytet går snabbt.

Namn

Jag döper sedan länge om mina Pokémons, inte så att de får nya namn men jag lägger till IV, hur bra de är i namnet. Exempelvis Pidgey 100 – vilket är en 100% Pidgey. Då vet du vilka Pokémons som är värda att spara och vilka du ska skicka till Professorn.

Klicka och titta

Jag fångar inte alla Pokémons som jag ramlar över. Däremot klickar jag upp och tittar på dem – de kan vara en Shiny Pokémon.

Skräp

Är jag ute efter coins, de 50 du kan få per dag så kastar jag ofta in skräp-Pokémons. När de slås ut och jag fått mina coins så skickar jag jag dem vidare till Professorn. Jag sparar revives och potions men får mina mynt.

Gamla gym

Är du ute efter coins så satsa på gamla gym. Gym där alla storspelarna fått sin guldmedalj. Där får du ofta ligga kvar ett tag. Ge dig inte på nya gym. De jagas av alla och där råder Vilda Västern. Håll också koll på var storspelare bor. Undvik gym som de når enkelt eller ännu värre – som de når från sin bostad.

Spara lösta uppgifter 

Har du löst mer än uppgift på en dag så spara den till nästa dag. Då får du två enkla inteckningar bland uppgifterna.

Kasta uppgifter

Har du gått om bär eller Stardust så kasta de uppgifterna och satsa på uppgifter där du får Pokémons istället.

Planera

Inför ett event så funderar jag över vad jag vill uppnå, vad jag behöver och vad jag behöver göra innan eventet. Det kanske låter mer än lovligt nördigt och det är det också, i kubik, men jag har varvat spelet, jag har i princip fulla Pokédex (utom regionala Pokémons som är extremt svåra att hitta och alla varianter av Unknown) så det handlar om att hitta motivation.

Jag behöver inga fler Deoxys, Mewtwo eller Lapras och kör jag T5-raider så är det för att kunna få en Shiny Pokémon. Jag har hoppat över massor med Ex Raider och jag raidar inte EX Raidgym för att få inbjudningar. Jag kör hellre andra raider med raidbossar där jag har en chans att få en Shiny och det är därför jag planerar. Det kan låta som att Pokémon upptar all min lediga tid men så är det inte, långt ifrån men jag spelar mer än de flesta och det är därför som jag planerar. det är en extra krydda i spelet att försöka att spela så effektivt som möjligt.

Ut och jaga nu!

%d bloggare gillar detta: