Facebook har drabbats av en ny skandal. Den här gången är det drygt 419 miljoner kontouppgifter, telefonnummer som läckt ut på nätet. Uppgifterna har hittats på en helt oskyddad webserver.

Facebook försvara sig med att det är gamla uppgifter och att inga konton ska ha kunnat kapas med hjälp av de nu läckta uppgifterna.

Each record contained a user’s unique Facebook ID and the phone number listed on the account. A user’s Facebook ID is typically a long, unique and public number associated with their account, whoch can be easily used to discern an account’s username.

But phone numbers have not been public in more than a year since Facebook restricted access to users’ phone numbers.

Techchrunch

Just telefonnummer är extra känslig information då just telefonnumret ofta används för att återställa och återfå ett konot i den händelse att du har glömt lösenordet eller liknande.

Spam

Dessutom kan den stora databasen med telefonnummer användas för reklamsamtal och reklammeddelanden – spam. Techchrunch har gått igenom och granskas delar av databasen och konstaterar att förutom telefonnummer så finns även uppgifter om kön och var personen bor.

Techchrunch


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här