Nintendo America har lämnat in en stämning riktad mot Rom Universe där Nintendo kräver 150 000 dollar för varje rättighetsintrång och upp till två miljoner dollar för varumärkesintrång.

RomUniverse erbjuder ett medlemskap som möjliggör nedladdning av piratkopierade spel, både Nintendos egna spel och andra tillverkares spel. Webbplatsen erbjuder även spel och böcker.

Spelen, både nya och gamla releaser.

RomUniverse reportedly offers memberships to its site, priced at $30 per year. The membership allows users to download “an unlimited number of pirated games, [referred to as ROMs,] with higher speeds than non-members,” Nintendo alleges. The company says in the lawsuit that RomUniverse is “among the most visited and notorious online hubs for pirated Nintendo video games,” with nearly 300,000 downloads for the offered Nintendo Switch games and “more than 500,000” downloads for Nintendo 3DS games.

The ROM site appears to list both new and old Nintendo games, as well as movies and books. A RomUniverse representative declined to speak with Polygon. Nintendo has not responded to Polygon’s inquiry by publication time.

Polygon

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här