Sasha Barron Cohen har klivit långt utanför den vanliga komikerrollen och spelar en nedtonad, allvarlig spion i Netflix-serien som bygger på verkliga händelser.

The Spy handlar om Eli Cohen, Eliyahu Ben-Shaul Cohen, som skickades till Syrien som spion och som till slut tog sig ända upp till positionen som Chefsrådgivare till Syriens försvarsminister. Cohens greps och avrättades 1965.

Kortserie

Nu har Netflix gjort en kortserie om spionen och med ett oväntat val i huvudrollen – mannen som gjorde Borat till en världsplåga, Sasha Baron Cohen. Faltum att det är ett bra val. Cohen spelar som sagt nedtonat, slipat och med fullt fokus på sin allvarliga roll. Det är välgjord serie som även har fokus på de uppoffringar som den här världen kräver av sina medlemmar.

The Spy – Netflix

%d bloggare gillar detta: