TV-serien är en avknoppning från den brittiska The Bletchley Circle som handlar om en grupp kvinnor som är kodknäckare och som använder sina analytiska förmåga till att klara upp brott. Nu har serien flyttats till efterkrigstidens USA och San Francisco

Två av kvinnorna kommer från den ursprungliga brittiska gruppen och nu slår de sig samman med två amerikanska kodknäckare (kryptografer) i San Francisco. I sitt arbeta med att utreda brott så stöter de på fördomar om kvinnor, färgade och den tidens problem som fortfarande är närvarande och påtagliga idag.

Det är välspelat, en smula annorlunda med kvinnor, kvinnliga nördar om du så vill i huvudrollen. Kvinnor som dessutom i de allra flesta fall är vidare mycket smartare än de män de konfronteras med.

The Bletchley Circle: San Francisco – Netflix

%d bloggare gillar detta: