Apple har reagerat och svarat på uppgifterna om intrång i iPhone och iOS som drabbat Uiguriska muslimer. Till vissa delar så tillbakavisar Apple Googles uppgifter.

Avslöjandet kom från Googles Zero-grupp och de sade att ett antal webbplatser under flera år hade exploaterat säkerhetsbuggar i iOS för att infektera användares telefoner med malware. Webbplatserna stal sedan meddelanden, positioner, bilder och annan personlig information. Buggarna rapporterades till Apple i februari i år och de åtgärdades i uppdateringar för iOS kort därefter.

Rapport

Googles rapport fick stor uppmärksamhet vilket nu fått Apple att reagera. Apple tillbakavisar också uppgifterna om att intrången skulle ha pågått under två år. Enligt Apple handlade om det om cirka två månader, inte två år.

Google’s post, issued six months after iOS patches were released, creates the false impression of “mass exploitation” to “monitor the private activities of entire populations in real time,” stoking fear among all iPhone users that their devices had been compromised. This was never the case.
Second, all evidence indicates that these website attacks were only operational for a brief period, roughly two months, not “two years” as Google implies. We fixed the vulnerabilities in question in February — working extremely quickly to resolve the issue just 10 days after we learned about it. When Google approached us, we were already in the process of fixing the exploited bugs.

Länk

Googles Rapport


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här