blank

Team Rocket, spelets banditer, invaderar Pokéstops – så här besegrar du dem och befriar och återställer du Pokemons. Här är Mackens Guide för Team Rocket.

Team Rocket

Team Rocket är spelets huliganer som drar runt i grupper och som missbrukar Pokémons för sina egna syften och använder dem som vapen. Team Rocket känns igen på sin klädsel, inte sällan en överdel med ett R på, en mörk keps och i övrigt rätt mörka kläder.

Inslag

Ett nytt inslag i spelet är att nu kan Pokéstops intas av Team Rocket vilket betyder att just detta stor är invaderat. Du ser det på ett rött R ovanför ett invaderat Pokéstop och på håll är ett invaderat Pokéstop mörkblått på en av sidorna. Kuben ovanför rör sig dessutom.

30 minuter

Vill du ta tillbaka ett Pokéstop så sker det genom en duell mot Team Rocket. Invaderade Pokéstop dyker upp ungefär som Pokémons – de kommer slumpmässigt och stannar kvar i 30 minuter. Du kan bara återerövra ett Pokéstop en gång. Vinner du duellen så återgår stoppet till ett vanligt stop – för dig, inte för andra.

Så väljer du lag

I kampen med Team Rocket och i duellen så är det mycket viktigt att välja rätt lag, dvs du måste följa rätt Pokémon att utmana och slåss med. Speciellt viktigt är det om du ställs inför en Shadow Snorlax. Räkna då med att de två efterföljande är Charizard och Golbat vilket gör att du ställs inför tre, starka och tuffa Pokémons.

Låt framför allt inte spelet välja lag åt dig.

Jag har ett lag bestående av min bästa Tyrantitar, Min Bästa Mewtwo och min bästa Rhyperior. Det är tre Pokémons på över 90 procent, samtliga. Ett lag som jag kom fram till efter tre misslyckade försök att besegra Snorlax, Charizard och Golbat i en kamp. Jag startar ofta med Tyranitar då den förvisso inte tål så mycket men den gör skada vilket är huvudsaken i dueller med Team Rocket. Jag kan inte not understryka hur viktigt det att är att välja rätt Pokémons i duellerna med Team Rocket. Vill du vinna duellerna så måste du tänka till före och noga välja Pokémons som  slår Team Rockets.

Du måste också se till att samla in massor av kraft för dina attacker så var beredd och svep runt så att du bygger upp attacken. Håll också koll på vad Team Rocket säger precis innan duellen ska starta. Där avslöjas vad du kommer att ställs mot så att du kan byta Pokémons. Du “hotas” med brinnande hetta exempelvis vilket gör det lämpligt att kasta in vatten-Pokémons och så vidare. Så läs vad Team Rocket säger – det är en bra ledtråd inför valet av Pokémons. Du hittar listan nedan.

Så hittar du ett Pokéstop

Gå in I ett område med många Pokéstops, ställ dig ungefär i mitten av området. I bilden där du ser din egen avatar och området runt dig så zoomar du in något så att du kommer lite närmare men skapar en vinkel, uppifrån mot omgivningen. Nu ser du Pokéstops i din närhet bättre än när du är helt i helikopterperspektiv.  Sedan surrar du bara sakta runt din egen avatar och söker av området. runt dig i 360 grader, hela varvet runt. Pokéstops som intagits har en mörkblå sida, rör på sig och ibland syns även en av medlemmarna från Team Rocket utanför.

Sedan är det bara att börja att gå, snurrar stoppet, anta utmaningen och gör ditt bästa för att besegra Team Rocket.

Utmaningen

För att lista ut vad du kommer att ställas mot, vilken två av Pokémon som Team Rocket kommer att använda gäller det att noga hålla koll på det Team Rocket säger alldeles innan duellen startar.

Här är listan på det som Team Rocket säger och vilka Pokémons det motsvarar:

 • Go, my super bug Pokemon! – BUG
 • Wherever is a light, there is also shadow. – DARK
 • ROAR! … How’d that sound? – DRAGON
 • Get ready to be shocked! – ELECTRIC
 • Check out my cute Pokemon! – FAIRY
 • This buff physique isn’t just for show! – FIGHTING
 • Do you know how hot Pokemon fire breath can get? – FIRE
 • My bird Pokemon wants to battle with you! – FIRE
 • Ke…ke…ke…ke…ke…ke! – GHOST
 • Don’t tangle with us! – GRASS
 • You’ll be defeated into the ground! – GROUND
 • You’re gonna be frozen in your tracks. – ICE
 • Normal doesn’t mean weak. – NORMAL
 • Coiled and ready to strike! – POISON
 • Are you scared of physics that use unseen power? – PSYCHIC
 • Let’s rock and roll! – ROCK
 • You’re no match for my iron will! – STEEL
 • These waters are treacherous! – WATER

Så vad ska du då välja? Här är en snabb sammanställning på vad som biter mot respektive typ av Pokémon:

BUG – Fire, Flying och Rock
DARK – Fighting, Bug, Fairy
DRAGON – Ice, Dragon och Fairy
ELECTRIC – Ground
FAIRY – Poison och Steele
FIGHTING – Flying, Psychic och Fairy
FIRE – Water, Grund och Rock
GHOST – Ghost och Dark
GRASS – Fire, Ice, Poison, Flying och Bug
GROUND – Water, Grass och Ice
ICE – Fire, Fighting, Rock och Steel
NORMAL – Fighting
POISON – Ground och Psychic
PSYCHIC – Bug, Ghost och Dark
ROCK – Water, Grass, Fighting, Ground och Steel
STEEL – Fire, Fighting och Ground
WATER – Electric och Grass

Så fångar du en Shadow Pokémon

När du vunnit duellen så får du en chans att fånga en av de Pokémons du har mött och tänk på att vara sparsam med bollarna – du får 3 till 5 bollar att kasta med. Sikta noga, använd antingen ett Golden Berry eller Nanab Berry. Det senare rekommenderas exempelvis för Zubat som annars studsar och far runt. Invänta sedan attacken och kasta närmast direkt efter, även om ringen inte syns. Ringen kommer, den är relativt liten och siktar du rätt så bör du får en bra träff.

Vad du vill göra med dina Shadow Pokémons som du har fångat är upp till dig – spelet belönar dig om du befriar och återställer dem och det finns även uppgifter som du löser med “Purify”.

Purifying

Vill du återställa en Pokémon så kostar det 2000 Stardust och 2 Candy. En återställd Pokémon

 • Ökar IV med +2
 • Ökar nivån till level 25
 • Ersätter ”Frustration” med ”Return” en trestjärnig förmåga

Du får alltså en Pokémon med högre IV, på en högre nivå och med bättre ”moves” som belöning för att återställa en Pokémons. Genom hela processen får du även extra XP och en återställd Pokémon kostar det dessutom mindre att utveckla uppåt (Stardust/Candy). Ett exempel – en Shadow Pokémon på runt 80 kan bli en 98 procentig Pokémon som återställd så välj rätt Pokémon och återställ dem. Det är ett säkert sätt att skaffa riktigt bra Pokémons.

Team Rocket kan, sammanfattningsvis, liknas vid en Raid fast för ett Pokéstop och glöm inte att återuppliva och återställa din Pokémons efter en duell.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här