Den senaste versionen av iOS och macOS innehåller sex viktiga, kritiska buggfixar för ett problem med iMessage, meddelanden kan krascha eller i värsta fall göra det möjligt för obehöriga att ta sig i din iPad eller iPhone.

Versioner före iOS 12.4 och macOS 10.14.6 innehåller sex säkerhetsbuggar kopplade direkt till iMessage, meddelanden. Specialpreparerade meddelanden kan skickas till en mottagare vars enhet direkt kan komprometteras – obehöriga kan at sig in i enheten, en iPad en iPhone eller en mac-dator.

Kända

Buggarna har hittats av Googles säkerhetsteam, rapporterats till Apple som åtgärdat buggarna vilket betyder att en uppdaterad enhet inte kan exploateras via de här nu kända problemen. Buggarna och sättet att hacka en enhet har presenterats i samband med Black Har-konferensen vilket betyder att informationen nu är mer än känd.

Därför ska du alltid ha dina prylar uppdaterade!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här