Wizards Unite är ett komplext spel med massor av saker att håla reda på. Ett spel fyllt av utmaningar, magi och märkligheter. Här är lite samlade tips för dig som spelar som handlar om allt från hur du får batteriet att räcka till och tips för själva spelet.

Batteriet

Wizards Unite använder i stort sett allt i din telefon – grafikkort, nätverk, GPS och spelet ställer dessutom krav på din hårdvara i form av videor och animeringar. Det finns en batterisparfunktion i spelet som sänker antalet bilder per sekund vilket gör att grafik och annat kan se sämre ut men det drar mindre batteri. Du hittar funktionen under den resväska och sedan uppe till vänster.

AR+

AR/AR+ drar batteri så har du problem med att få strömmen att räcka till så kan det spara lite till om du slår av AR/AR+. Det gör du på samma ställe som ovan – så av att använda AR+ i strider.

Ställ ned skärmen

Har du en större modell av iPhone så är skärmen en batterislukare. Det kan spara batteri om du ställer ned ljusstyrkan.

Ljud

Slå av ljudet i spelet. Det gör ingen dramatisk skillnad men tillsammans med andra saker så kan det ge förbättra batteritid.

Powerbank

Slutligen – skaffa en Powerbank. Wizards Unite drar mer ström än Pokémon GO och båda spelen är kända “batterigrisar”. De drar mycket ström helt enkelt en lösning är att ha med sig extra ström, speciellt vintertid då batterier har nedsatt kapacitet i kylan.

 

 

%d bloggare gillar detta: