blank

The Loudest Voice som precis har startat på HBO Nordic är historien om Roger Ailes – mannen som på uppdrag av Rupert Murdoch skapade Fox News.

blankI huvudrollen – Russel Crowe – som med små medel visar en huvudperson som kan vara lika älskvärd som slipprig (mot kvinnor). Anklagelserna om sexuella trakasserier och övergrepp blev till slut Roger Aisles fall men innan dess så skapade han en tv-kanal som idag är den huvudsakliga informationsförmedlaren för miljoner amerikaner.

Övergrepp

Ringer Aisle kom från CNBC där han fick sparken efter anklagelser om sexuella övergrepp mot kvinnor. Han sparkades i en tid då CNN dominerade, MSNBC drogs igång som ett samarbete mellan NBC och Microsoft och Aisles plockades över till Murdochs News Corporation.

Uppdraget – skapa en 24 timmars nyhetskanal.

Roger Aisle analyserade marknaden och kom fram till att den var delad i två delad – en liberal del med CNN, CNBC och alla de andra och så en konservativ del som i stort var obrukad mark. Roger Aisle skapade en konservativ tv-kanal med nyheter som sägs vara objektiva men som är mer politiserade än i någon annan tv-kanal.

HBO Nordic – The Loudest Voice


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här