Det är Tyskland under 1920-talet, Weimarrepubliken som födde den tyska nazismen och där skillnaderna mellan fattig och rik aldrig har var mer påtagliga.

Kriminalkommissarie Gereon Rath i Köln flyttastill Berlin för ett fall. Det är inledningen på Babylon Berlin den mest påkostade Europeiska tv.-serie, hittills. Serien utspelas i Berlin, nöjescentra i Tyskland med barer, nattklubbar och ett frisläppt uteliv. Det är också en stad med hög brottslighet, en ökande grupp med fattiga innevånare och ett politiskt våld. En smältdegel på väg att explodera.

Åtta avsnitt finns på SVTPlay och detta är en tv-serie för dryg som gillar deckare, befriad från de amerikanska stereotyperna.

SVTPlay – Babylon Berlin


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här