Säkerhetsforskare har hittat ett säkerhetsnål i Zipatos lösning för uppkopplade produkter, däribland ett populärt elektroniskt lås.

Buggarna avslöjades redan i mars i år men Chase Dardaman och Jason Wheeler, som gjort analysen av Zipatos produkter, har väntat väntat till nu innan de publicerat informationen för att Zipato skulle ges tid att åtgärda problemen.

Säkerhetshålet/hålen i Zipatos hub kunde exploateras så att obehöriga kunde ta kontrollen över enheten utan att kunna lösenordet för att logga in. Zipatos Hub används för flera av deras produkter, däribland företagets elektroniska lås. Genom att ta kontroll över hubben så kunde sedan enheter tas över och lån kunde låsas upp.

Blackmarble


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här