blank

Niantic har som vanligt släppt ytterst lite information om hur Team Rocket och Shadow Pokémons fungerar. Vi som spelar får försöka att lista ut det på egen hand och sedan hela med oss av informationen därför att det är så Niantic vill ha det. Här är Mackens Guide för Team Rocket och Shadow Pokémons.

Team Rocket

Team Rocket är spelets huliganer som drar runt i grupper och som missbrukar Pokémons för sina egna syften och använder dem som vapen. Team Rocket känns igen på sin klädsel, inte sällan en överdel med ett R på, en mörk keps och i övrigt rätt mörka kläder.

Inslag

Ett nytt inslag i spelet är att nu kan Pokéstops intas av Team Rocket vilket betyder att just detta stor är invaderat. Du ser det på ett rött R ovanför ett invaderat Pokéstop och på håll är ett invaderat Pokéstop grått.

30 minuter

Vill du ta tillbaka ett Pokéstop så sker det genom en duell mot Team Rocket. Invaderade Pokéstop dyker upp ungefär som Pokémons – de kommer slumpmässigt och stannar kvar i 30 minuter.

Shadow Pokémons

En Shadow Pokémon är en Pokémon som används som vapen, utan känslor med andra färger och andra ögon. De har fått sina hjärtan tillslutna, enligt historien om Pokémons. Efter det att du vunnit en duell mot Team Rocket så får du en chans att fånga en Shadow Pokémon, en Pokémon som glömts kvar av Team Rocket.

Du fångar den på samma sätt som du fångar andra Pokémons. Shadow Pokémons ligger på nivå 1-10. De kan vara väderboostade precis som vanliga Pokémons. Du kan byta en Shadow Pokémon och kostnaden sätts huruvida den du byter med har eller inte har en Pokémons av samma sort i sitt Pokédex eller inte. Precis som med alla andra Pokémons så kan de öka eller minska sin kraft och sina förmågor. De kan också vara Lucky Pokémons.

Purifying

Vill du återställa en Pokémon så kostar det 2000 Stardust och 2 Candy. En återställd Pokémon

  • Ökar IV med +2
  • Ökar nivån till level 25
  • Ersätter “Frustration” med “Return” en trestjärnig förmåga

Du får alltså en Pokémon med högre IV, på en högre nivå och med bättre “moves” som belöning för att återställa en Pokémons. Genom hela processen får du även extra XP och en sedan Pokémon kostar det dessutom mindre att utveckla uppåt (Stardust/Candy).

Team Rocket kan därmed liknas vid en Raid fast för ett Pokéstop.

Jag kommer att komplettera den här guiden vartefter det går att få fram mer information om Team Rocket och Shadow Pokémons.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här