blank

Du behöver två saker (förutom Pokémon GO): Tålamod och Poke Genie. Det första handlar om en strategi och ett samlande av Pokémons. Du måste spela, gå och samla Pokémons. Det andra handlar om att hålla koll.

Det ska sägas direkt att det här inte är den bästa eller den lämpligaste taktiken för dig som snabbt vill uppåt i nivåerna. Det kommer att ta tid att hitta de bästa och de lämpligaste små monstren att utveckla och du kan som bekant snabbt tjäna in poäng med det som kallas ett “evolverace” där du kastar ett Lucky Egg och sedan utvecklar så många Pokémons som du hinner på en halvtimme eller så kör du sen serie raider med ett Lucky Egg igång. Det här är en strategi för de som nått nivå 40 och som vill bygga upp en riktigt bra samling Pokémons.

Olika bra

Alla Pokémons har olika förmågor och de är olika bra. Det kan du som bekant kolla i Pokémon GO men du får inte veta i detalj hur bra en Pokémon är. Tillhör du team Instinkt så svarar din digitala rådgivare att en Pokémon kan vara “Battle with the best of them” men sedan inte mer. Andra lag får veta att en Pokémon är ett “Wonder” men det betyder egentligen bara att den Pokémon du har fångat kan vara allt från runt 78 procent till 100 procentig. Ett spann på 22 procent med andra ord.

Håll koll

Du måste ha bättre koll helt enkelt och det är här Poke Genie kommer in i bilden. Det är en app där du kan kontrollera en Pokémon. Du kan kolla dess “IV” och du får snabbt veta om det är en Pokémon i de lägre regionerna av skalan eller om den är värd att spara och utveckla vidare.
Kom nu ihåg att ett högt CP inte är detsamma som ett högt IV och det avgör inte om en Pokémon är bra eller inte.

Exempel

blank
Låt mig ta ett exempel, en Treecko som har ett CP (Combat Power) på 1476. Av alla de Treecko som jag har fångat så har den långt ifrån högst CP och i en grupp på de jag sparat, fem stycken så var alla “Battle with the best..”.
Skulle jag bara ha gått efter Combat Power så skulle en annan Treecko ha utvecklats vidare till en Sceptile. Det är nu det är dags att ta en skärmbild och starta Poke Genie.
Det finns andra program som gör det Poke Genie gör, ska sägas. Jag har valt Poke Genie därför att appen när enkel att hantera, snabb och den ger tydliga besked i kombination med en del smarta funktioner – markera och radera flera bilder samtidigt, bygga kan med olika förmågor och samla dina bästa Pokémons i, exempelvis.

Poke Genie

Det Poke Genie gör är att räkna ut hur bra din Pokémon är utifrån din Pokémon och den nivå du är på.

En koll av min Treecko visar att den är hundraprocentig. Den har full pott vad gäller attack, försvar och uthållighet.
Det är alltså den som jag ska satsa på och utveckla till en Sceptile – ingen av de övriga som kanske har högre CP.
Min strategi och taktik är enkel. Jag sparar bara de Pokémons som är “Battle with the best…” när jag är ute och går. Jag kastar, skickar alla andra vidare om det inte är en helt ny Pokémon som jag inte har förut. En sådan Pokémon kan få “överleva” ett tag i min samling, tills jag hittar en av samma sort som är bättre.

Minst 95 procent

Pokémons som har IV på 95 procent eller bättre döper jag om och där lägger till siffran efter. Då hamnar samlat i min lista och jag kan snabbt se om det är aktuellt att utveckla någon vidare. Numera utvecklar jag få Pokémons som inte ligger på minst 93-95 procent. Undantag kan göras om det handlar om att få in en ny Pokémon i mitt Pokédex. Det handlar ju om att samla nya Pokémons också som bekant.

Målet med mitt spelande nu är inte att samla XP, inte att samla Pokémons med höga CP utan målet är att stegvis byta ut Pokémons för att bygga upp en så bra samling som det är möjligt. Därför kollar jag alla fångade Pokémons som är “Battle with the best …”, döper om några som är riktigt bra och jag utvecklar bara de som är har ett IV på minst 95 procent.

Hur det går?
Bra men det tar tid.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här