De är journalister, i frontlinjen och de jobbar med livet som insats. Hernán Zin har följt ett antal spanska journalister och deras arbete.

Filmens fokus ligger inte på att skildra adrenalinberoende äventyrare, inte på att berätta om livsfarliga uppdrag utan på hur krigets fasor påverkar dem som journalister och som människor. Det handlar om människor, frontlinjen som får uppleva vidrigheter och hur det påverkat dem.

Döden

Det handlar om att ställas inför döden, skadas, kidnappas och se andra, kollegor dö. I filmen intervjuas enskilda journalister, deras anhöriga och deras chefer. De riskerar sina liv därför att någon måste berätta.

Netflix – Dying To Tell


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här