blank

blankEn utomjordisk artefakt landar på jorden och ett team sätts samman för att ta reda på var det kommer ifrån och upprätta en kontakt med den främmande civilisationen.

Det är starten på Another Life vars första säsong nu finns på Netflix. Serien har fått ett blandat mottagande och blandade betyg men för den som älskar science fiction så är det mesta i den genren intressant. För egen del så havererar den här tv-serien redan under den första minuten när den stora artefakten dyker upp – ingen, absolut ingen lyfter en kamera och då inleds tv-serien med en influencer som ska prata med sina 250 miljoner följare.

Det är första dikeskörningen.

Sedan finns det ett problem med skådespelarna och främst med Niko Breckinridge (Katee Sackhoff), hon spelar nervöst, ryckigt med överdrivna ansiktsrörelser vilket ger ett instabilt och märkligt intryck. Som ledare betraktat så har hon dessutom tydliga och uppenbara brister. Resterande delar av besättningen håller en snittålder på en bra bit under 30 år vilket får mig att dra slutsatsen att erfarenhet inte står högt i kurs när vi ska ut i rymden och snacka med små gröna män. Så där har du det – en ung, oerfaren besättning skickas ut för att skapa en helt ny civilisation under ledning av en befälhavare som ger ett rubbat intryck. Det faktum att de flesta i besättningen inte gillar varandra och inte heller är lätta att tycka om fullbordar en riktigt allvarlig dikeskörning.

Skriker

Inom 10 minuter så börjar de första bråken där vuxna, professionella människor står och skriker till varandra. Kalla mig naiv men jag tror att inte NASA skickade upp Christer Fuglesang i rymden därför att han var obalanserad och försökte lösa meningsskiljaktigheter med att skrika.

Nåja, det är science fiction om än kanske inte särskilt bra science fiction. Ärligt talat så är det här riktigt dålig science fiction.

Netflix – Another Life

 

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här