blank

Får jag be om hagel, snö och drivis så att omvärlden stannar av? Är det för mycket begärt?

Anledningen?

Doom I, Doom II och Doom III.

blankID Software och Bethesda har lanserat de tre första spelen, i uppdaterat och anpassat skick för Nintendo Switch. Spelklassiker, kultförklarade spel finns äntligen så som de ska se ut, så som de en gång var för Nintendo Switch. Det är därför jag vill ha storm, full storm så att omvärlden stannar och spå att jag kan stanna inne och spela.

Doom III

Doom III släpptes första gången 2004 och det är ett spel som skiljer sig rätt dramatiskt från de två föregående. Det är helt annan grafik, annat ljud och en mer uppbyggd historia runt spelet och den du är i spelet.  Med dagens mått mätt så är det inte den vassaste grafiken men det spelar mindre roll därför att Nintendo Switch inte har tillräckliga resurser under skalet för att kunna erbjuda all den kraft som krävs. Doom III har trots alla år på nacken fullt godtagbar grafik och spelet kan mycket väl mäta sig med dagens spel vilket gör Doom III till ett av de mest prisvärda spelen i Nintendos eShop. En hundralapp för åtskilliga timmar med brutalt, rått våld och underhållning är prisvärt.

Våld

blankHar du ännu inte stiftat bekantskap med Doom-serien så ska en varning utfärdas. Detta är ett grafiskt spel med våld, massor av våld. Barntillåtet? Du skojar! Doom går ut på att skjuta på allt du ser, praktiskt taget, och om det fortfarande rör sig så skjut igen. Doom III har som sagt en bärande historia där du landar på Mars, får anmäla dig, får veta vad ditt uppdrag är och sedan brakar det loss.

Doom III kräver lite mer träning och att du är flyhänt med din kontroller. Det är ett lite svårare spel än föregångarna men det är också ett mer grafisk spel fyllt med effekter. När den här tredje versionen lanserades så kastade jag mig inte över spelet just av det skälet – det var lite mer avancerat och vid den tiden så spelade jag så sporadiskt och sällan. Jag fick lära om och lära på nytt varje gång jag skulle spela så jag stannade kvar vid de enklare Doom I och Doom II.

Återseende

Nu när jag återser spelet med en ny, modern, trådlös kontroller i handen så är det en helt annan historia. Jag har spelar Zelda i timmar och är hyggligt snabb i händerna och fingrarna. Doom III blir därmed en helt annan upplevelse. En bättre, roligare och utmanande upplevelse.

Betyg

Spel: Doom III
Utgivare: ID Software/Bethesda
Pris: 99 kronor

Betyg:

blank

 

 

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här