blank

Faceapp är en bildredigeringsapp med filter så att du kan se ut som en kvinna/man, åldras och andra effekter. Appen har funnits i flera år men plötsligt blivit mycket populär, närmast viral, på kort. Den ryska appen innehåller användarregler som ger utvecklarna rättigheterna till dina bilder och dina information.

Bilderna som Faceapp ska bearbeta processas inte lokalt utan de laddas upp till faceapps molntjänst. Där sker processen med att lägga på de filter användaren valt. Dina bilder kladdas upp till ett ryskt företags molntjänst och av användarvillkoren framgår att du öven ger bort bildrätten och användardata.

Ladda upp

Det har spekulerats om huruvida Faceapp kan komma åt alla bilder som en användare har lagrats och tekniskt så skulle det vara möjligt men analyser av vad Faceapp laddar upp vid bearbetningen av bilderna tyder på att så inte är fallet.

Techchrunch

Mina egna, snabbt genomförda tester, pekar också mot att det bara handlar om den bild som du som användare har valt. Jag har mätt den mängd data som skickas vid bearbetningen och den motsvarar storleken på en bild, inte flera.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här