blank

Han satt inspärrad i fängelse i 13 år innan hans sak prövades på nytt. När ett av huvudvittnena vacklade, lämnade felaktiga uppgifter och tio tillbaka delar av sitt vittnesmål rasade hela utredningen samman.

Under alla år så vidhöll Kaj Linna att han var oskyldig och han fortsatte att kämpa för att återfå sin frihet.

Kaj Linna är idag en fri man. 2005 dömdes han till livstids fängelse för mord på en man i Kalamark. Ett mord han envist hävdat att han inte begått. Filmaren Mårten Fuxe Barkvall, som har följt Kaj Linna ända sedan livstidsdomen föll, berättar här den osannolika historien om en mordutredning på lösa grunder. Och om en man som mot alla odds lyckades bli frikänd efter tretton år i Sveriges mest välbevakade fängelser.

Dokumentärfilmen är gjord av Mårten Fuxe Barkvall och den började som en dokumentärfilm om ett brott och en dlmd men blev något helt annat.

SVTPlay – Kaj Linna, mannen som aldrig gav upp.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här