blank

Det var väder-funktionen i spelet som havererade vid 16-tiden på eftermiddagen och som kende till att stora områden i Europa inte kunde delta i Community Day. Niantic kommer nu att arrangera en ny dag senare i sommar som kompensation.

Problemet med väder-funktionen påverkade inte alla delar och alla regioner i Europa men tillräcklig många för att Niantic nu gör om Community Day med Slakoth, en gång till.

En tysk spelare har publicerat bilder på The Silph Road som tydligt visar vad som hände.

blank

När väderfunktionen kraschar så försvinner praktiskt varenda Slakoth i området – direkt.

Alla spelare och alla områden påverkades inte i samma utsträckning. Här i Skellefteå där jag spelade märktes ett tydligt dropp i antalet Slakoth den sista timmen, framför allt den sista halvtimmen. Fram till dess så hade det varit rikligt med “spawns” och godkänd tillgång på shiny Slakoth. Sammantaget så var de flesta spelare jag pratade med nöjda med dagens Community Day.

Väderfunktionen kom igång ugen vid 20-tiden på kvällen men det v ar flera timmar efter det att Community Day hade avslutats.

Niantic återkommer med information om när ersättnings-eventet säger rum och det kommer då att arrangeras bara i Europa.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här