blank

blankFem svarta ungdomar anklagas för att ha begått en rå, brutal våldtäkt av en vit kvinna. Fördomar, undermåligt polisarbete i kombination med en åklagare som bestämt sig för att de fem är skyldiga resulterar i fällande domar trots att det finns en rad detaljer som talar för att gärningsmannen är någon helt annan.

De fem är fria idag men inte tack vare det amerikanska rättssystemet utan därför att den skyldige till slut valde att erkänna. Det är bakgrunden till den sanna historien om de medierna snabbt döpte till “Central Park Five”. Även medierna har en del i skulden då de fem utmålades som brutala våldsmän.

Miss inte heller Oprah Winfreys special med alla skådespelarna och de fem ungdomarna som nu, 30 år senare friats från alla misstankar och fått ett skadestånd av New York – först 14 år efter det att de frigivits.

Netflix – When they see us


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här