En ny rapport från the University of Sydney and Commonwealth Scientific och Industrial Research Organisation’s (CSIRO) Data61 visar att en mycket stor mängd appar i Googles butik, Google Play, kan innehålla skadlig kod. Studien, gjord under två år, visar också att Google Play innehåller mängder av falska kopior av populära appar.

I studien finns över en miljon appar med och resultatet visar att Google Play innehåller falska appar, kopierade appar och appar som innehåller skadlig kod.

“We were able to find 2,040 potential counterfeits that contain malware in a set of 49,608 apps that showed high similarity to one of the top-10,000 popular apps in Google Play Store,” the study noted. “We also [found] 1,565 potential counterfeits asking for at least five additional dangerous permissions than the original app and 1,407 potential counterfeits having at least five extra third-party advertisement libraries.”

The Next Web

Rapporten

Rapporten är bara en av flera som visar att trots Googles ansträngningar att försöka att stoppa skadliga appar i den officiella nätbutiken så riskerar användare att råka illa ut – trots att de använder den officiella buken för Android-appar.

%d bloggare gillar detta: