Mängder av appar i Google Play innehåller skadlig kod

av | jun 25, 2019 | Säkerhet

En ny rapport från the University of Sydney and Commonwealth Scientific och Industrial Research Organisation’s (CSIRO) Data61 visar att en mycket stor mängd appar i Googles butik, Google Play, kan innehålla skadlig kod. Studien, gjord under två år, visar också att Google Play innehåller mängder av falska kopior av populära appar.

I studien finns över en miljon appar med och resultatet visar att Google Play innehåller falska appar, kopierade appar och appar som innehåller skadlig kod.

“We were able to find 2,040 potential counterfeits that contain malware in a set of 49,608 apps that showed high similarity to one of the top-10,000 popular apps in Google Play Store,” the study noted. “We also [found] 1,565 potential counterfeits asking for at least five additional dangerous permissions than the original app and 1,407 potential counterfeits having at least five extra third-party advertisement libraries.”

The Next Web

Rapporten

Rapporten är bara en av flera som visar att trots Googles ansträngningar att försöka att stoppa skadliga appar i den officiella nätbutiken så riskerar användare att råka illa ut – trots att de använder den officiella buken för Android-appar.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

AI Is an Insult Now

AI Is an Insult Now

  If you want to really hurt someone’s feelings in the year 2023, just call them an AI. An all-star cast of celebrities and...

läs mer