I helgen så har jag fått lite tid till att finputsa, optimera och justera en del små saker.

Jag har sökt hastigheten på sliders i topp och gjort den både långsammare och satt längre tider mellan det att den byter bild. Tanken är att du som besökare lättare ska kunna se och hinna läsa “puffarna”.

Optimerats

Bilder har optimerats lite ytterligare och nu är dessutom gzip installerat vilket ska göra laddningarna kortare och Macken X ska bli snabbare. Nu ska understrykas Macken X är en blogg och ett publiceringssytem som ska visa massor av information i olika avdelningar. Det leder ofelbart till många objekt och av det följer något längre laddningstider och mer data som ska föras över.

Du kan inte ha kakan, äta den och ha den kvar som bekant.

Hur som helst, en långsammare slide, gzip, optimerade bilder och en del andra korrigeringar har kapat ned mängden data med över 40 procent och laddningstiderna har kapats ned högst mätbart.

Mobilt

Jag har även korrigerat och justerat den mobila versionen av hemsidan, dragit ned hastigheten på den sliders och även bytt typ av slider för att den ska uppdateras snabbare.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här