blank

Har du spelat Pokémon GO så kommer du att känna igen dig både vad gäller funktioner, grafik och upplägg men detta är Harry Potter så det finns skillnader.

Spelet går ut på att lösa uppgifter, samla poäng och ta dug uppåt i nivåerna. Till skillnad från Pokémon Go så kan du lösa uppgifter, hitta spår efter magi utan att behöva att röra på dig. Det dyker upp saker i din direkta närhet ändå. Du behöver inte heller ha AR+-läget påslaget men det är aktiverat som standard och spelet är roligare att spela när du blandar fiktion och verklighet.

Uppdraget

Upplägget och grundhistorien när att märkliga magiska saker händer och alla trollkarlar måste gå samman för att rädda världen. Spelet kan te sig komplicerat, avancerat och stort när du börjar att spela. det finns en mängd inslag i spelet som packats från filmerna liksom de personer som hjälper dig och som pratar. Därför är det en hjälp att ha ljudet påslaget, även om det kan bli tröttsamt med all musik och effekter i längden. Du kan slå av ljudet då instruktioner och meddelanden även skrivs ut och som Macken berättat tidigare – på svenska.

Harry Potter – Wizards Unite är ett stort och omfattande spel och det kan som sagt upplevas som det också. Huvudsakligen därför att det här är ett färdigt spel på ett annat sätt än Pokémon GO när det lanserades. Pokémon GO utvecklades, funktioner lades till över tid – här kommer allt direkt men ha tålamod. Spelet är fyllt med instruktioner så det är egentligen bara att kasta sig rätt in och börja att spel.

blankStegvis

Stegvis tillkommer saker du kan och bör göra. Vid nivå sex exempelvis ör det dags att välja skola och innan dess ska du ta en bild, välja namn och yrke och registret din trollstav. Allt för din trollkarlslicens.

Det finns en mängd olika saker och inslag i spelet här är de viktigaste:

Portkeys/Nycklar

Det är nycklar som du kan låsa upp portaler till andra världar, delar av spelet. Du får nycklar genom att spela, lösa uppgifter och genom att gå. Portkeys kan kräva 2, 5, 7 eller 10 kilometer innan de kan användas.

Via de här portalerna kan du sida ge dug ut och resa,.

I spelet finns också en viktig sak – din resväska med saker du hittat, uppgifter du har löst och allt du kan behöva ha med dig på dina resor. I resväskan dina anteckningar, eventuella magiska drycker med mera.

Det finns en butik för köp-i-app (naturligtvis) och här kan du köpa Dark Detectors, motsvarigheten till Incense. Små prylar som lockar till sig magi, magiska spår och uppgifter. Du kan köpa energi för besvärjelser och du kan köpa nycklar. Det är här Niantic/Warner tjänar sina pengar och det är därför spelet är gratis. Du ska lockas att köpa saker precis som i Pokémon GO.

Öva

I Wizards Unite så ska du inte kasta bollar men det lönar sig ändå att öva på att rita upp besvärjelserna snabbt. Ju snabbare du är desto mer XP får du nämligen.

Varje dag tilldelas du också en rad olika uppgifter. Kolla upp dem, allihop, läsa på och satsa på att läsa de uppgifter som ger mest poäng.Det finns också genvägar – Elixir. Du får du undre en tid dubbelt med XP. Kom ihåg att ladda upp din Energinivå innan för du kommer att behöva energi under de 30 minuter som Elixir verkar. Besök Inns och Fortresses, värdshus och ät upp dug helt enkelt innan du använder Elixir. Sedan gäller det att hitta magiska spår, lösa uppgifter och öppna portaler för att samla ihop så många poäng som möjligt.

Du laddar alltså energi i värdhus och det finns Slott/Fortresses med utmaningar som du inte bör kasta dig rätt in i för precis som i Pokémon GO så kan du behöva ladda upp med saker och du kan behöva hjälp av andra spelare. Så för att sammanfatta:

  • Läs på
  • Öva
  • Lös dina dagliga uppgifter
  • Ut och gå

För egen del så har jag långt ifrån fått kläm på allt i spelet. Jag är nybörjare precis som de flesta andra och jag kommer att dela med mig av tips och tricks vartefter jag lär mig dem. Nu är spelet här i alla fall och många av de Pokestops och Gym som finns i Pokémin GO finns med som Värdhus och Slott i Harry Potter- Wizards Unite så du kan spela båda spelen – samtidigt.

Se till att slå på Adventure Sync i Pokémon Go så räknas din distans och du kan hoppa mellan spelen.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här