I den första delen gick vi igenom Pokémon GO, vad är det är för typ av spel, vad du ska leta efter och hur du fångar Pokémons. Det är det viktigaste. Nu är det dags att förklara olika inslag och funktioner i spelet som du bör känna till.

Innan vi går vidare så är det några inslag i spelet som du bör känna till.

Utveckling

Pokémons kan utvecklas till nya Pokémons. För att kunna göra det krävs Candy, godis. De kan du samla på dig genom att gå, delta i raider och skicka Pokémons till Professorn.

Medaljer

Du får medföljer för massor av saker i spelet. För hur långt du har gått, för antalet Pokémons som du har fångat, hur många gånger du har varit med på en riad. antalet fångade Legendarys och så vidare.

Pokédex

Pokédex är din samling av Pokémons.

Vi tittar på dig

Nere till vänster finns alla information om dig och ditt spelande. Här finns Information om det du har fångat, vilka medaljer som du har fått och hur många poäng du samlat ihop. Här finns “Journal” som visar precis vad du har gjort i spelet och massor av information.

Buddy

Detta är din kompis. En Pokémon som följer med dig överallt och du får Candy, godis, beroende på hur långt du har gått. Det finns Pokémons där du får Candy efter varje kilometer, var tredje kilometer och var femte kilometer. En del Pokémons måste du gå med för att kunna utveckla.

Journal

Visar vad du har gjort i spelet, vad du har fått då du har snurrat Pokéstops och annan information.

Style

Här finns lite olika kläder att välja mellan. En del är gratis, andra får du köpa.

Gym

Här finns också en lista med kallade Gym, som du har besökt och har du varit med och radat dem, försvarat dem och fått coins för det så får du brons, silver och slutligen guld, Har du guld på ett gym så får du mer prylar när du snurrar det. Klickar du på ett gym i lustan så ser du var det är och hur långt du har kommit jakten på guld.

(klicka på bilden om du vill förstora den)

Medaljer

Du får som redan sagts medaljer och belöningar för en massa saker och du kan se hur långt du har gått, hur många Pokémons som du har fångat om du klickar på medaljerna. Det finns medaljer för olika typer av Pokémons, olika typer av raider, dueller och i stort sett alla saker som du kan göra och samla på i spelet.

(klicka på bilden om du vill förstora den)

Dina vänner

Sveper du åt sidan, eller klickar på Friends längst upp så får du upp listan på dina vänner. Det här är en annan viktig funktion i spelet – samla ihop vänner, skicka gåvor fram och tillbaka. Du får belöningar när du öppnar en gåva och du får poäng samt blir allt bättre vän och inom tidigast 90 dagar så är ni bäst friends vilket betyder att ni kan skicka EX-raid inbjudningar till varandra. Det kostar också allt mindre att byta Pokémons med varandra. Ju bättre vänner ju mindre kostar det.

Du blir vän med en spelare genom att a antingen skriva in hens ID-nummer eller så scannar du spelarens QR-kod. Du kan bli vänner med andra genom att skriva in ID-numret och sedan skicka en förfrågan .

Några tips

Jag vet att det är mycket att hålla reda på i början. Pokémon GO är ett komplext spel med massor av funktioner och saker som du ska hålla reda på men du behöver faktiskt inte kunna eller hålla reda på allt.

Är du med på en raid och ni är några stycken så låt spelet välja Pokémons åt dig. Det fungerar i de flesta lägen. Du behöver inte hålla reda på vilka Pokémons som du ska använda, vilka du ska välja och vilka lag du ska sätta ihop.

Ska du kläcka ägg så använd din evighetsinkubator, den som aldrig tar slut, för 2 kilometers ägg. Använd inte köpta inkubatorer för ägg som ändå kläcks ganska snabbt.

Ska du köpa saker så kolla in boxarna. Då får du ganska bra rabatt.

Spara vissa saker – exempelvis Pine Apple Berry. De gula bären. De ger dubbelt upp med Candy om du kostar ett bär innan du ska fånga en Pokémon. Använd de gula bären för de Pokémons som du vill utveckla. Då går det snabbare.

Nyckeln till att bli en duktig spelare är att gå, spela mycket och träna mycket. Träning ger färdighet.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här