Adventure Sync är en relativt ny funktion som är tänkt att synkronisera när du där på dig och inte har spelet aktivt. Du skall alltså få tillgodoräkna dig när du går, springer och cyklar utanför Pokémon GO. Problemet är att funktionen är synnerligen opålitlig.

Det finns en lång rad rapporter från användare som besviket kunnat konstatera att allt de har gått, sprungit och cyklat inte syns i spelet. Det i sin tur betyder att du får en rätt skral belöning när veckan ska summeras.

Buggfixar

Niantic har släppt en flera buggfixar, även i de senaste versionerna men tyvärr så ser det inte ut som att funktionen blivit vare sig bättre eller stabilare.

Onsdag 9,6 kilometer
Torsdag 7,7 kilometer
Fredag 12.1 kilometer
Lördag 10.7 kilometer

Siffrorna har jag plockat ur Hälsoappen och summerar jag fyra dagars promenerande så blir det 40,1 kilometer. Lägger jag till måndag och tisdag då jag inte rörde mig riktigt lika mycket så blir veckans sammanlagda resultat 44,1 kilometer. Pokémon GO-appen säger 22.9 kilometer. Hur du än vrider och vänder på siffrorna så kan det helt inte vara korrekt med en så stor skillnad mellan Hälsoappen, min Apple Watch, och spelet. Mäter jag mer i detalj så säger Pokémon GO-appen 900 meter när Hälsoappen säger 4,7 kilometer.

Mäter fel

Hade jag varit ensam i mina iakttagelser så skulle slutsatsen kunna vara att min klocka, telefon och Hälsoappen mäter fel men så är det inte. Jag vet hur mycket jag rörde på mig och jag kan jämföra det med en lång rad tidigare tillfällen så jag törs med mycket stor säkerhet säga att min klocka, min telefon och Hälsoappen mäter korrekt. Felet handlar snarare om hur Niantic och Pokémon GO läser av informationen. Det är alldeles uppenbart att sträckan räknas av eller räknas om. Distans försvinner hur som helst. Dessutom så hade jag spelet igång praktiskt taget hela tiden under de här dagarna så det är också uppenbart att även med Pokémon GO aktivt så mäter appen fel.

När funktionen lanserades så kunde snabbt konstateras att det var en glädjemätare. De flesta spelare kunde tillgodoräkna sig långt mer distans än vad som verkligen var fallet. Nu är situationen den rakt motsatta – du kan hamna i en sits där bara runt hälften av det du har gått, cyklar och sprungit räknas.

Bevis

Tolka nu inte detta som vare sig bevis eller för något annat än mina egna iakttagelser. Jag har mätt under en vecka för att kontrollera om Adventure Sync mäter korrekt. Detta efter att ha gjort stickprov under tidigare veckor och sett att då stämde siffrorna inte heller överens med varandra.

Läser Niantic av informationen i Hälsoappen så borde det vara samma siffror men det är det inte, långt ifrån.
Räknar Niantic däremot av distans, vilket jag misstänker, så förklarar det skillnaderna. En avräkning kan ju göras exempelvis för att undvika att samma distans räknas två gånger. Oavsett vilket – Adventure Sync fungerar inte.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här